DbGate podporuje novou databázi a Sprinx připravuje i další vylepšení

Univerzální nástroj DbGate na správu databází v rámci vývojových projektů zaznamenal již více než 600 tisíc stažení.

Sprinx investoval do komerční verze nástroje DbGate s cílem zrychlit jeho vývoj a poskytovat k němu plnohodnotnou podporu. Manažerem vývoje DbGate se stal autor tohoto nástroje Jan Procházka, který má ve Sprinxu vlastní vývojový tým. Sprinx bude také pokračovat ve spolupráci s komunitou přispěvatelů na GitHubu na neustálém vylepšování aplikace, která bude i nadále k dispozici jako open source.

Co DbGate umí?

Použití DbGate zásadně zjednodušuje práci s více různými databázemi a zrychluje vývoj nových aplikací. Mezi klíčové funkce aplikace DbGate patří:

  • Výkonné nástroje pro práci s daty: Umožňují pokročilé dotazy, analýzy a úpravy dat i bez znalosti SQL. Oproti jiným aplikacím vynikají nástroje pro práci s vazbami mezi tabulkami, což umožňuje různé pohledy na data z více tabulek.
  • Podpora NoSQL databází: Práce s MongoDB kolekcemi je stejně pohodlná jako s tabulkami v SQL databázích.
  • Jednoduché a moderní rozhraní: Inspirované populárním VS Code.
  • Webová verze: Určená k nasazení vedle provozovaných systémů, funkčně totožná s desktopovou variantou.

DbGate Premium

Nově je celosvětově k dispozici také komerční verze DbGate Premium, určená především společnostem zabývajícím se vývojem a správou aplikací, ke které Sprinx poskytuje technickou podporu s garantovanou dobou odezvy. Další funkce DbGate Premium zahrnují především:

  • Systém administrace uživatelů se správou jejich oprávnění.
  • Vyšší úroveň zabezpečení s podporou jednotné autentifikace prostřednictvím Azure Entra.
  • Podporu cloudových databází v rámci běžných služeb veřejného cloudu, jako jsou Microsoft Azure, Google Cloud a AWS.

Pro koho je DbGate určený?

Nástroj DbGate je vhodný pro systémy využívající SQL nebo NoSQL databáze, kde je nutné přistupovat přímo k těmto databázím. Typicky jde o e-shopy, interní skladové systémy, logistické systémy pracující s mapovými podklady či finanční databáze. Aplikaci DbGate používají vývojáři, podpůrné týmy i administrátoři, kteří spravují aplikace v datových centrech a ve firmách.

DbGate ve Sprinxu

Nástroj DbGate byl již delší dobu používán vývojáři Sprinxu na projektech pro provozovatele e-shopů i dalších webových aplikací. S integrací dalších databází se bude využití aplikace DbGate ve Sprinxu dále rozšiřovat.

Další informace o funkcích a možnostech DbGate naleznete na webu DbGate.eu.